Kaj je mYOpel?

mojOpel popelje vožnjo z Opel vozilom še en korak naprej. MyOpel vam olajša skrb za vaše Opel vozilo, vam priskrbi posebne ponudbe, ki popolno ustrezajo vašemu Opel vozilu, vam nudi dostop do "OpelConnect" funkcionalnosti in še več.
 

Komu je namenjen mYOpel?

Prilagojena storitev myOpel za naše stranke pomeni, da je izvrsten za vsakogar, ki vozi Opel vozilo.
 

Je mYOpel brezplačen?

Da, uporaba mojOpel je brezplačna za vse Opel voznike.
 

Kako mi lahko myOpel najbolj koristi?

Bolje ko vas poznamo in Opel vozilo, ki ga vozite, bolje vam lahko prilagodimo naše storitve in vsebino. Samo dodajte vaše vozilo v vaš myOpel račun, vaše podatke v oddelek mojProfil, izberite svojega trgovca s pomočjo iskalnika trgovca in nam povejte, kako naj vas kontaktiramo.
 

Kje lahko najdem Opel ponudbe?

Naše ponudbe boste našli takoj po opravljeni prijavi na strani “Pregled”. Če ste nam poleg tega zaupali nekaj informacij o vašem vozilu in vašem izbranem serviserju, bodo prikazane ponudbe namnjene izključno vam in vašemu Opel vozilu.
 

Kje lahko koristim te ponudbe?

Nakup ponujenih storitev lahko opravite pri katerm koli Opel servisnem partnerju, ki sodeluje v programu. V našem iskalniku trgovcev  lahko poiščete vam najbližjo servisno delavnico in jo shranite kot izbranega serviserja.

Za kaj se uporablja servisni opomnik?

Servisni opomnik je orodje, ki vas obvesti, če je že potrebno opraviti kakšen vzdrževalni servis na vašem vozilu. Po uspešni prijavi čle vnesite VIN (Vehicle Identification Number = identifikacijska številka vozila) in povedali vam bomo, kdaj pridejo na vrsto vzdrževalni servisi.
 

Kako deluje servisni opomnik?

Vse kar potrebujemo je VIN (oznaka vozila) iz dokumentacije vašega vozila. Nato glede na čas registracije izdelamo pregled, kdaj vaše Opel vozilo potrebuje servis. Za aktiviranje te finkcionalnosti vnesite VIN vašega vozila, v času ko dodajate vozilo k vašemu mojOpel računu. Zagotovite, da nam dopustite, da vas kontaktiramo, tako da nastavite vaše izbiro za način kontaktiranja v oddelku mojProfil. 
 

Kako pogosto moram servisirati svoje vozilo?

Servisni intervali so glede na model vozila različni. Priporočila glede tega lahko za vaše vozilo najdete v Navodilih za uporabo. Če bi bili še vedno negotovi glede tega, vas prosimo, da kontaktirate enega izmed Opel trgovcev, ki vam bo z veseljem pomagal.
 

Za katere namene lahko uporabim spletno zahtevo za servisiranje?

To spletno orodje lahko uporabite za naročili na servis pri Opel partnerju. Prav tako lahko v naprej navedete, kaj želite, da se uredi na vašem vozilu, tako da bo serviser pripravljen za vaš naslednji obisk. Vaš Opel servisni partner vas bo kontaktiral, takoj ko bo prejel vaše naročilo na servis.
 

Kako lahko dobim nov izvod Navodil za uporabo za moje vozilo?

Pkličite katerega koli Ople trgovca in se povežite s servisnim oddelkom. Nadomestna Navodila za uporabo bodo naročili za vas. Druga možnost so Navodila za uporabo v elektronski obliki, ki jih najdete v vašem mojOpel računu. v oddelku "Navodila za uporabo".
 

Kje lahko kupim nadomestne dele in doadtno opremo ter po kakšni ceni?

Prosimo, obrnite se na oddelek nadomestnih delov pri katerem koli Opel trgovcu in pomagali vam bodo najti, kar potrebijete. Dodatno opremo si lahko ogledate tudi v katalogu dodatne opreme. Pvezavo do kataloga najdete na strani Pregled po vašimi Opel ponudbami.
 

KAKO VEM, ČE MORAM NADGRADITI NAVIGACIJSKE KARTE ALI PROGRAMSKO OPREMO SVOJEGA VOZILA?

Če v zadnjem letu ali več niste posodobili zemljevida svojega vozila, je čas, da to storite. Prijavite se v svoj račun myOpel in preverite najnovejše posodobitve zemljevidov in programske opreme. Vsaka posodobitev zemljevida vsebuje nove in spremenjene ceste, zanimivosti in naslove. Ti podatki izboljšajo natančnost vodenja vašega navigacijskega sistema in splošno funkcionalnost.
 

KJE NAJDEM NAVODILA ZA POSODOBITEV?

Prijavite se v svoj račun myOpel in preverite najnovejše posodobitve zemljevidov in programske opreme. Če v vaši garaži myOpel še ni vozila, ga dodajte tako, da v razdelek Dodaj vozilo vstavite identifikacijsko številko vozila (VIN). VIN boste našli v lastniških dokumentih, na armaturni plošči (vidno z zunenje strani vozila) ali na vratnem stebričku. Odvisno od vašega Oplovega modela vas bo myOpel pripeljal do pravega vira za razpoložljive posodobitve. Tam boste našli navodila za zemljevid in / ali posodobitve programske opreme.
Če nimate računa myOpel, pojdite na my.opel.si ali si prenesite aplikacijo myOpel in registrirajte nov račun. Ko se prijavite v svoj novi račun myOpel, dodajte svoje Opel vozilo v svojo virtualno garažo, tako da v razdelek Dodaj vozilo vnesete VIN svojega vozila. Odprite razdelek Podrobnosti o vozilu za več informacij o razpoložljivih posodobitvah zemljevidov in programske opreme.

 

Ali bo posodobitev zemljevida dodala nove lastnosti mojemu navigacijskemu sistemu?

Nekatere posodobitve zemljevida lahko vključujejo nove funkcije. Vendar se posebne funkcije in podatki razlikujejo glede na navigacijski sistem.
 

Ali lahko sam namestim posodobitev zemljevida?

V večini primerov lahko posodobitve zemljevidov namesti lastnik vozila. Če želite izvedeti več informacij o razpoložljivih posodobitvah za vaš Opel, pojdite v razdelek Podrobnosti o vozilu v svojem računu myOpel.
 

ALI bo posodobitev zemljevida v mojem vozilu delovala tudi v ostalih vozilih?

V splošnem ne. Posodobitve zemljevidov so edinstvene za navigacijski sistem določenega vozila. Navigacijski sistemi se razlikujejo od modela do modela, v nekaterih primerih pa tudi med modelnimi leti vozil.

Namestitev moje posodobitve ni uspela. Kaj naj naredim?

Obiščite stran Pišite nam in se obrnite po e-pošti ali telefonu. Naši agenti lahko preverijo, ali imate pravilno posodobitev zemljevida in ali sledite pravilnemu postopku namestitve.
 

kako ponastavim moj navigacijski sistem?

Za pomoč se obrnite na svojega Opel prodajalca.
 

IMAM TEHNIČNO težavo s svojim NAVIGACIJSKIM SISTEMOM. KJE LAHKO to popravim?

Vsa popravila naj izvede pooblaščeni trgovec.

Ali moram v mojProfil vnesti vse podatke?

Prosimo, da v mojProfil izpolnite vse podatke. Bolje ko poznamo vas in Opel vozilo, ki ga vozite, bolje lahko prilagodimo naše storitve in vsebino prav za vas. 
 

Ali lahko registriram več kot eno vozilo?

Da, v enem računu so lahko registrirana do štiri vozila. Funkcionalnosti, ki jih ponuja mojOpel, lahko odklenete, tako da ob naslednjem obisku vašega trgovca zahtevajte preverjanje lastništva (verifikacija) vašega vozila.
 

Kako lahko spremenim svoje podatke?

Spreminjanje podatkov lahko opravite v oddelku mojProfil v izvlečnem meniju pod vašim uporabniškim imenom.
 

Zakaj naj vnesem VIN oznako vozila?

Če poznamo VIN vašega vozila, lahko za vsa prilagodimo naše storitve in ponudbe. VIN nam zagotavlja natančne informacije o vašem Opel vozilu. Oznako vašega vozila (VIN) najdete v dokumentih vašega vozila. VIN pa lahko najdete tudi na vašem vozilu na armaturni plošči na mestu, kjer se stika z vetrobranskim steklom na voznikovi strani spodaj ali pa na stebričku vrat na voznikovi strani, kjer se nahaja zapah zapiranja vrat.
 

Kako lahko spremenim podatke mojega vozila?

Veliko podatkov, se po vnosu VIN (oznake vozila), ustvari iz naše podatkovne baze. Ni potrebe, da bi sami zamudno preverjali vaše dokumente in vnašali informacije. Po vnosu VIN vašega vozila pojdite na "Podatki o vozilu", kjer boste našli vse podrobnosti o vašem izbranem vozilu.

Nisem prejel(a) e-pošte za aktiviranje. Kako se lahko prijavim?

Preverite mapo z neželeno pošto, če je e-pošta za aktiviranje morda v njej. Če ni tam, se poskusite prijaviti in pokazalo se bo več možnosti pod okvirčkom za prijavo, ki jih lahko izberete, da sistem ponovno pošlje e-pošto za aktiviranje v vaš nabiralnik.
 

Izgubil(a) ali pozabil(a) sem svoje geslo, kako ga lahko ponastavim?

Če ste pozabili svoje geslo, lahko ustvarite novo s klikom na gumb za prijavo na vstopni strani in nato izberite povezavo "Pozabljeno geslo".
 

Kako lahko izbrišem svoj račun za myOpel?

Svoj račun lahko kadarkoli izbrišete, čeprav upamo, da tega ne boste želeli narediti. Izbrišete lahko specifične informacije v razdelku mojProfil ali deaktivirate celoten spletni račun za myOpel. V ta namen kliknite gumb "Preklic naročila na myOpel" v razdelku mojProfil in potrdite ta ukrep. Deaktiviranje računa ne spremeni izbranega načina za komunikacijo. Za preklic stikov posodobite izbrane možnosti za stik, preden izberete “Preklic naročila na myOpel”
S preklicem naročila na spletni program myOpel se vaša aplikacija myOpel in – če je bil aktiviran – vaš račun OpelConnect ne izbrišeta. Da odstranite ali deaktivirate svoj račun za aplikacijo myOpel in/ali OpelConnect, se z uporabo istih podatkov prijavite neposredno v izbrani program in sledite navodilom ustrezne platforme.
Da trajno izbrišete svoj račun in vse z njim povezane podatke, pošljite e-pošto z zahtevkom na naslov: privacyrights-opel@mpsa.com.

 

Prijavljen(a) sem bil(a) v prejšnji program myOpel. Bodo moji stari podatki za prijavo delovali?

Da. Vaš račun in podatke za prijavo smo prenesli na novo spletno stran myOpel, zato se lahko prijavite tako kot običajno. Ker smo posodobili varnostna pravila, boste morda morali izbrati novo geslo.
 

Kaj se zgodi, če imam nov e-poštni naslov ali nimam več dostopa do e-poštnega računa, s katerim sem se registriral(a)?

Če imate nov e-poštni naslov ali nimate več dostopa do prejšnjega e-poštnega naslova, a se spomnite svojega gesla, pojdite na razdelek mojProfil v spustnem meniju pod uporabniškim imenom in spremenite e-poštni naslov. Če se ne spomnite gesla in nimate dostopa do svojega starega e-poštnega naslova, se boste morali ponovno prijaviti kot član programa myOpel.

So moji podatki varni?

Da, vaša zasebnost je izjemno pomembna za nas. Za podrobne informacije o ravnanju z vašimi podatki si oglejte našo politiko zasebnosti.
 

Kam gredo moji podatki in kje bodo shranjeni?

Vaše informacije bodo shranjene varno in zaupno. Za podrobne informacije o ravnanju z vašimi podatki si oglejte našo politiko zasebnosti.
 

Kaj je potrditev izbire?

V osnovi potrditev izbire omogoča, da vam zagotavljamo boljše storitve in ponudbe. Čim bolje vas poznamo, tem bolje lahko poskrbimo za vaš avto.
 

Kako lahko zavrnem stike?

Kadarkoli lahko zavrnete tržne komunikacije – v ta namen uredite seznam z izbiro stikov v razdelku mojProfil, ki ga najdete v spustnem meniju pod uporabniškim imenom, in odstranite potrditev pri ustreznih možnostih
 

Kako lahko spremenim podrobnosti svojega profila?

Pojdite na razdelek mojProfil, ki ga najdete v spustnem meniju pod uporabniškim imenom, in pokazale se bodo vaše trenutne podrobnosti. Posodobite podrobnosti in izberite 'Shrani', da jih shranite v svojem profilu.   

Kako  lahko vzpostavim stik z vami?


V kolikor želite na nas nasloviti vprašanje, prosimo uporabite enega od navedenih kanalov:

Opel Automobile GmbH se nahaja v Nemčiji, Banhofsplatz, 65423 Russelsheim.
   
Če imate kakšno vprašanje glede te izjave o varstvu zasebnosti, se posvetujte z našimi strokovnjaki za varstvo osebnih podatkov in jim pošljite e-pošto na: privacyrights@wallisautomotive.eu


Kje najdem najbližjega trgovca z vozili Opel?


Če še niste izbrali trgovca, storite to s sledenjem opomniku na strani Pregled ali v vašem računu myOpel v zgornjem meniju kliknite na razdelek mojTrgovec. Tam boste lahko poiskali trgovca po nazivu, mestu ali vaši trenutni lokaciji.