ORIGINALNI DELI OPEL


AKUMULATORJI
Opel originalni akumulatorji ne potrebujejo vzdrževanja – tekočine ni treba dodajati. Tudi v mrzlih jutrih zagotavljajo brezhiben zagon in so izjemno zanesljivi, čeprav se stalno vozite na kratkih razdaljah.

Med inteligentnimi funkcijami sta tudi “čarobno oko”, vgrajeni kazalnik stanja napolnjenosti, in posebna zasnova pokrova, ki preprečuje razlitje kisline.

Kadmijeve plošče z mrežo v akumulatorju imajo primes žlahtnih kovin za večjo zmogljivost pri polnjenju in večjo odpornost na korozijo. Optimizirana geometrija mreže omogoča boljši električni pretok. Originalne Opel akumulatorje lahko kuipite s podaljšano dvoletno garancijo.


METLICE BRISALCEV
Opel originalne ploske metlice brisalcev delujejo z najnovejšo tehnologijo. 'Ploska' konstrukcija brez držala z integriranim usmernikom zraka in večji tlak za boljši stik zagotavljata popolno ujemanje in delovanje. Šum vetra je zmanjšan na minimum, pri večjih hitrostih je zagotovljeno večje udobje, in, ker ni osrednjih delov ali zgibov, ki bi lahko zmrznili, je izboljšano tudi delovanje pozimi.

Metlice so izdelane iz povsem sintetične gume s premazom za boljše drsenje in so namenjene posameznemu modelu vozila. Vgrajeni usmerniki zraka in vnaprej nameščeni adapterji omogočajo nadvse preprosto namestitev. Opel zaradi varnosti priporoča zamenjavo metlic brisalcev vsaj enkrat letno.


ZAVORNI KOLUTI
Originalni Opel zavorni koluti so izdelani za izjemno zmogljivo zaviranje in najkrajšo možno zavorno razdaljo. Kot originalna oprema so zasnovani za specifičen model, prav tako sta preverjeni njihova skladnost z vozilom in maksimalna trpežnost.

Za naše kolute je značilna kakovostna končna obdelava opreme Opel – so povsem gladki in sijajno obdelani za zmanjšanje obrabe oblog in hrupa. 100-odstotno so zaščiteni pred korozijo. Zavorne kolute morate vedno zamenjati v paru (na posamezni osi).


ZAVORNE OBLOGE
Originalne Opel zavorne obloge so zasnovane kot originalna oprema za določen model in izpolnjujejo najvišje zmogljivostne zahteve brez kompromisov pri kakovosti ali varnosti. Pri uporabi skupaj z originalnimi Oplovimi zavornimi koluti zagotavljajo maksimalno vzdržljivost.

Vse komponente odobri Oplova nadzorna služba in morajo izpolnjevati najnovejše zahteve družbe, kar jamči za odlično kakovost. Zavorne obloge morate vedno zamenjati v paru (na posamezni osi).


FILTRI ZRAKA V KABINI
riginalni Opel kombinirani ogljeni filtri prestrežejo škodljive pline, drobne delce in neprijetne vonjave ter preprečijo njihov vdor v notranjost vozila. Osebe, ki trpijo zaradi alergij ali astme, bodo originalnih Oplovih kombiniranih ogljenih filtrov še posebej vesele. Ker omogočajo neprekinjeno dotekanje svežega zraka, zagotavljajo večje udobje vozniku in sopotnikom.

Obenem originalni Opel kombinirani ogljeni filtri povečajo varnost vožnje, saj preprečijo rosenje stekel, klimatsko napravo in sistem ogrevanja vozila pa ščitijo pred umazanijo in preveliko obrabo. Opel priporoča, da filter kabinskega zraka zamenjate vsaj enkrat letno.


ORIGINALNO OPEL MOTORNO OLJE
5W-30 dexos2 je novo, zeleno, izjemno zmogljivo olje – zasnovano je za zagotavljanje odličnega čiščenja, preprečevanja obrabe in celovite zaščite motorja ter varčnejšo porabo goriva. 5W-30 dexos2 z izboljšanimi dodatki za čiščenje in razpršitev poskrbi za čistejše delovanje motorja ter zaščito pred škodljivimi usedlinami.

Podaljša življenjsko dobo in z majhno vsebnostjo žveplovega pepela, fosforja in žvepla (SAPS) vzdržuje učinkovitost sistema za zmanjšanje emisij (filtra za trdne delce in katalizatorja) vozil z dizelskim in bencinskim motorjem. Uporaba olja 5W-30dexos2 zagotavlja varčnejšo porabo goriva.


Če imate kakršna koli vprašanja o originalnih delih Opel, se obrnite na vaš izbrani Opel servis!